Kış Bahçesi Dekorasyonu: Yazın Sıcaklığı Hiç Bitmesin!

Havaların soğumaya başladığı bu mevsimde, bahçelerin ve balkonların dinlenmek için uygun yerler olmadığını düşünebilirsiniz. Ama aslında, doğru dekorasyonlar ile bu alanları dört mevsime uygun şekilde tasarlayabilirsiniz. Soğuk kış günlerinde evin kasvetinden kurtulmanızı sağlayacak kış bahçesi, gününüzü güzelleştirecek alanlardandır. Hadi gelin, kış bahçesi nasıl olur, bu tarz yerler nasıl dekore edilir, birlikte inceleyelim!

Kışın soğuk günlerinde evden çıkmanın çok zahmetli olması mümkündür. Kat kat giysiler, soğuktan koruyacak aksesuarlar derken dışarıya çıkış zorlaşabilir. Ama evinizde oluşturacağınız bir kış bahçesi sayesinde evde sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz. Büyük camlar ile kaplı olan kış bahçeleri, genellikle sağlam yalıtımlı olduğu için üşümenize sebep olmaz. Soğuk günleri farklı bir ortamda geçirmek, mevsim değişimlerinde çiçeklerinizi korumak ve kışın tadını çıkarmak için siz de kış bahçesi dekore edebilirsiniz! Etrafta bembeyaz kar manzarası varken yemyeşil bir ortamda kahve içmek için siz de bu ipuçlarından yararlanabilirsiniz!

Kış Bahçesi
Kış Bahçesi Dekorasyonu

Kış Bahçesi Dekorasyonu

Eğer evinize bağlı bir kış bahçeniz yoksa ilk olarak bir plan yapmanız gerekir. Uzmanlardan yardım alarak evinize uygun boyutta bir kış bahçesi tasarlayabilirsiniz. Apartman dairelerinde balkonu kış bahçesine dönüştürebilirsiniz. Ayrıca eviniz müstakil ise ayrı bir kış bahçesi tasarlayabilirsiniz. Kış bahçesini sıfırdan yaparken en önemliler; çatı, havalandırma, cam seçimi, ısıtma gibi konulardır. Bu detaylara dikkat ettiğinizde kış boyu keyifle vakit geçirebileceğiniz bir kış bahçesi sahibi olabilirsiniz!

Biz bugün, halihazırda bir kış bahçesi olanlar için dekorasyon fikirlerini bir araya getirdik! Kış bahçesini dekore ederken eşya seçimi son derece önemlidir. Bazı detaylara dikkat ederek en güzel kış bahçesini oluşturabilirsiniz!

Kış bahçesi
Kışın Keyifle Vakit Geçirmenizi Sağlayacak Kış Bahçeleri
  • İlk olarak kış bahçenizi hangi mevsimlerde kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Eğer hem yaz hem kış mevsiminde o alanı kullanacaksanız farklı perdeler seçebilirsiniz. Özellikle yaz mevsimi için kalın, güneşten koruyacak fon perdeleri tercih edebilirsiniz. Kış bahçenize uyacak, size iyi hissettirecek bir perdeyi seçebilirsiniz.
  • Kış bahçesinde oluşturmak istediğiniz havaya göre de seçeceğiniz ürünler değişiklik gösterir. Daha otantik bir hava için daha loş ışıkları tercih edebilirsiniz. Böylece ortamınız daha sıcak bir görünüme kavuşur. Daha farklı ve vintage bir hava oluşturmak istiyorsanız nostaljik ürünlere kış bahçenizde yer verebilirsiniz.
  • Kilim ve halı gibi kış mevsiminde ortamı ısıtan eşyaları da kullanabilirsiniz. Sıcacık yerler için halı ve kilimler arasından seçim yaparak kış bahçenizin havasını değiştirebilirsiniz.
green plants in greenhouse during daytime
Konforlu ve Keyifli Kış Bahçeleri
  • Kış bahçesinin bir köşesinde şık bir oturma alanı oluşturabilirsiniz. Bu sayede kışın, dışarının güzelliğini izlerken huzurla koltuğunuzda oturabilirsiniz. Ayrıca yine bu alanda kitap okuyabilir, arkadaşlarınızla kahve içebilir ya da sadece dinlenebilirsiniz.
  • Hobileriniz için de kış bahçesinde güzel bir alan oluşturabilirsiniz. Karlı bir manzaraya bakarken resim çizmek, müzik aleti çalmak ya da örgü örmek sizi çok mutlu edecektir.
  • Kış bahçenizin daha doğal, doğaya yakın görünmesini istiyorsanız ahşap ev&yaşam ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Masif ahşap ürünler sayesinde doğanın içinde hissedebilirsiniz.

Kış Bahçesi için Tercih Edebileceğiniz Ürünler

Kış bahçesi, insanların huzurla kışın tadını çıkardığı alanlardan biridir. Bu alanlarda bitkileriniz için koruma sağlayabilirsiniz, mevsimlerin tadını çıkarabilirsiniz ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kış bahçesi dekorasyonuna özen göstererek kendi zekinize uygun bir alan oluşturabilirsiniz. Kış bahçesine yakışacak bazı ürünler:

1-) Şık Bir Masa Sandalye Takımı

Ahşap Çam Masif Masa, Ahşap Orta Sehpa
Ahşap Çam Masif Masa

Güzel ve şık bir masa balkonların vazgeçilmezi olduğu gibi kış bahçelerinin de vazgeçilmezlerindendir. Kışın güzelliğini izlerken bu masada kahvaltı etmek ya da akşam yemeğini yemek son derece keyifli olur. Kış bahçesi için masa-sandalye seçerken kendi zevkinizi ön plana koyabilirsiniz. Bahçenin nasıl olmasını istiyorsanız ona uygun masa&sanldaye seçebilirsiniz. Örneğin daha modern görünümler için mermer masaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca daha doğal görünümlü bir ortam istiyorsanız ahşap detaylı ürünleri inceleyebilirsiniz.

2-) Çiçeklerinizi Güzelleştirecek Çiçeklik Modelleri

2 Katlı Ahşap Mdf Dekoratif Piramit Çiçeklik Saksılık Raf Su Bazlı
2 Katlı Ahşap Çiçeklik, Saksılık

Evinizde güzellikler oluşturmanızı sağlayacak çiçeklik modelleri, kış bahçesinde de işinize yarar. Kimi çiçekler soğuk kış günlerinde hayatta kalamaz. Bu yüzden onları içeriye, sıcak ortamlara yerleştirmek gerekir. Kış bahçesine bir çiçeklik yerleştirebilirsiniz. Böylece çiçekleriniz hem daha derli toplu görünür hem de kış bahçenizin dekorasyonu bozulmaz. Hatta, çiçeklik modelleri sayesinde kış bahçesi daha da güzelleşir! Çiçeklik modellerini salonda, balonda ya da terasta da kolayca kullanabilirsiniz. Temizlemesi ve kullanması kolay olan çiçeklikler evinizi güzelleştirmenize yardımcı olur.

3-) Halı&Kilim


Halı ve kilimler de kış bahçenizi güzelleştirmenizi sağlayacak ürünlerdendir. Hem soğuk kış günlerinde ayaklarınızın üşümesini engeller hem de ortamın daha güzel görünmesini sağlar. Kış bahçenizin dekorasyonuna uygun modelde bir halı ya da kilim seçebilirsiniz. Ayrıca yerde kullanacağınız halı ve kilimler haricinde duvar halılarını da kullanabilirsiniz. Hem evin içinde hem de kış bahçesinde bu tarz halılar evinizi güzelleştirecektir.

4-) Dekorasyon Ürünleri

Baykuş Tasarımlı Mini Kar Küresi
Baykuş Tasarımlı Mini Kar Küresi

Son olarak çeşitli dekorasyon ürünlerinden bahsedelim. Kış bahçesini düzenlerken ya da evin içinde dekorasyon ürünleri sık sık kullanılan ürünlerdir. Çiçekler, biblolar, tablolar, sehpalar, duvar tabakları… Binlerce çeşit dekoratif ürün vardır. Siz de kendi zevkinize ve odanızın dekorasyonuna uygun olarak bu ürünler arasından seçim yapabilirsiniz. Böylece ortamların havasını değiştirebilirsiniz!